Bleu d’Auvergne AOP

Blåmögelost från det vackra vulkanområdet i Auvergne. Har en pikant doft och en ren smak med en ton av kryddörter.

Visste du att?

Bleu d'Auvergne - eller den blå från Auvergne - kommer från det gamla, vackra vulkanområdet Auvergne i centrala Frankrike. Bleu D'Auvergne har en pikant doft och en ren smak med inslag av örter. Med tiden blir ytan ljust orange och något fuktig, vilket är helt normalt. Smaken utvecklas och blir mer pikant och intensiv med åldern.

Fakta om osten

Ingredienser
Pastöriserad komjölk, salt, mjölksyrakultur, animalsk ostlöpe,
penicillum roqueforti, kalciumklorid

Typ: Blåmögel
Mjölk: Pastöriserad komjölk
Land: Frankrike
Område: Auvergne
Energi: 1450 kJ / 350 kcal
Fett: 30 g
varav mättade fettsyror: 21,3 g
Kolhydrater: 0 g
varav sockerarter: 0 g
Protein: 20 g
Salt: 2,8 g
Styrka:

Smak
Ren och avrundad