Spela video

Plateau de fromage

Fransk konst

Det går snabbt att skapa ett konstverk av en bricka med några välsmakande franska ostar och goda tillbehör. Se vår video och låt dig inspireras av våra recept. Vi kallar det snabbmat på franska!

  • 1
    Se info Stäng info
    Président Brie Bleu

    En unik blandning av brie- och blåmögelost. Smaken är mild men ändå med en pikant karaktär.

  • 2
    Se info Stäng info
    Président Ekologisk Camembert

    Présidents ekologiska camembert har en härlig och karakteristisk camembert-smak och en krämig konsistens.

  • 3
    Se info Stäng info
    Président Rondelé med valnötter

    Rondelé är en färskost med krämig konsistens. De spröda valnötterna ger en fin och balanserad valnötssmak.

Ingredienser & tillagning

Brödpinnar med oliver

3 dl vatten

25 g jäst

1 msk salt

50 g riven Comté

250 g durumvetemjöl

150 g siktat dinkelmjöl

50 g svarta oliver utan kärna

Häll vattnet i en skål och lös upp jästen i vattnet. Tillsätt salt, Comté och durumvetemjöl. Blanda i dinkelmjöl och knåda degen ordentligt. Låt degen jäsa övertäckt på en varm plats i ca 1 timme.

Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda i de hackade oliverna i degen. Dela degen i 20 bitar och rulla ut dem till tunna korvar. Sno dem lätt och lägg pinnarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 8-10 min. tills de är spröda och gyllenbruna.

Grillad sparris med vinägrett

18 gröna sparrisar

1 msk olivolja

1 knippa körvel

Vinägrett

1 msk vinäger

2 msk olivolja

1 tsk grovkornig senap

1 tsk flytande honung

Bryt av den nedre träiga delen av sparrisen innan den penslas med olja och läggs på en grill eller i en varm grillpanna. Vänd efter ca 2 min. Grilla sparrisen totalt i ca 4 min. Lägg upp den på ett fat.

Rör samman ingredienserna till vinägretten och droppa den över sparrisen. Toppa med körvel.