Spela video

Plateau de fromage

Fransk passion

Några läckra franska ostar och lite goda tillbehör är allt som behövs. Se hur lätt det är – om du alltså får lov att arbeta i fred. :-)

Bli inspirerad av vår recept på tillbehör här nedan - eller hitta på dina egna.

  • 1
    Se info Stäng info
    Président Brie (200g)

    En klassisk brie med ett tunt lager vitmögel. Osten är utskuren från en 3 kg brie och är därför extra krämig.

  • 2
    Se info Stäng info
    Président Sainte Maure

    En getost med en fin, tunn yta av vitmögel. Smaken förändras under mognaden och går från färsk och mild till en mer karaktäristisk smak av getost.

  • 3
    Se info Stäng info
    Président Terroir

    En vacker orange och krämig rödkittost från Normandie med en fyllig smak. Har en naturlig plats på varje ostbricka.

Ingredienser & tillagning

Minipajer med tomater och chèvre

1 muffinsplåt för 12 muffins

Olivolja

1 rulle smördeg

300 g tomater t.ex. plommontomater

200 g Petits Chèvres Doux

2 kvistar färsk rosmarin

Salt och peppar

Sätt ugnen på 180 grader. Pensla muffinsplåten med olja. Rulla ut smördegen och ta ut
12 rundlar med ett glas, ca 8 cm i diameter. Lägg rundlarna i plåten.

Skär tomaterna i kvartar. Skär getosten i mindre bitar och hacka rosmarinen fint. Fördela hälften av osten i botten av pajerna. Toppa med tomater och rosmarin och strö över resten av osten. Droppa lite olivolja över varje paj och krydda med salt och peppar.

Grädda pajerna mitt i ugnen i 35-40 min. tills de är gyllenbruna och degen är frasig.