Plat principal

Grillad sandwich med avocado, bacon och brie

Plat principal

Grillad sandwich med avocado, bacon och brie

Spela video
Om denna rätt
Tänk brie nästa gång du gör en smörgås. Och njut av sandwichen till helgens brunch eller en ljum kväll på terrassen.
4 personer
Ingredienser & tillagning

8 skivor bacon

2 mogna avokador

1 obesprutad citron

Salt och nymald peppar

½ dl olivolja

2 kvistar timjan

8 skivor gott, ljust bröd

¼ frisésallad eller annan lite bitter sallad

200 g Président Brie

Lägg baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper och stek dem i ugnen i 180 grader i ca 10 min. tills de är spröda och gyllene. Ta ut dem och lägg dem att rinna av på en bit hushållspapper.

Dela avokadorna, ta bort skal och kärnor och skär dem i grova tärningar. Marinera i citronsaft och finrivet citronskal, salt och nymald peppar.

Häll lite olivolja på brödskivorna, strö över finhackad timjan och salt och stek dem i en grillpanna, en vanlig stekpanna eller under grillen i ugnen tills de är spröda och lätt gyllenbruna.

Skölj salladen och låt den rinna av ordentligt. Skär brien i tunna skivor. Lägg ihop sandwichen med de ljumna brödskivorna, brie, bacon, spröd sallad och avokado.