Plat principal

Omelett med getost

Om denna rätt
En underbar omelett som både kan serveras till brunch, lunch och som ett lättare kvällsmål. Getosten gör mirakel för smak och konsistens.
2 personer
Président Palet de Chèvre

En camembert gjord på getmjölk som har en ung och mild smak. Efterhand som osten mognar får den en krämig karaktär.

Se info Stäng info
Ingredienser & tillagning

4 knäckta ägg i en skål

4 msk mjölk

Salt och peppar

2-3 msk smör

50 g rensad spenat

1 knivsudd curry

75 g Président Palet de Chèvre i bitar

Vispa ihop ägg och mjölk och krydda med salt och peppar. Värm två matskedar smör i en stor panna och sautera spenaten lätt, krydda med curry. Tillsätt äggmassan, vänd den då och då tills den stelnat och är fast i botten. Tillsätt getosten i bitar och vik ihop omeletten, så att den endast tar upp hälften av pannan. Tillsätt det sista smöret och stek omeletten färdig tills den är fast och gyllenbrun i botten. Vänd den över på ett fat och servera med grovt bröd eller toppa eventuellt med snabbrostade svampar, späda spenatblad och finhackad charlottenlök.