Plat principal

Quiche med Sainte Maure getost

Om denna rätt
Njut av denna quiche varm med sallad, eller ta med en bit i picknickkorgen eller matsäcken.
1 springform
Président Sainte Maure

En getost med en fin, tunn yta av vitmögel. Smaken förändras under mognaden och går från färsk och mild till en mer karaktäristisk smak av getost.

Se info Stäng info
Ingredienser & tillagning

Ca 250 g mördeg, eventuellt färdigköpt

Ca1 kg torkade bönor

100 g Président Sainte Maure

½ l vispgrädde

5 äggulor

Salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut mördegen i lite mjöl och lägg den i en springform. Stick i botten med en gaffel och sätt den i frysen i 10 minuter. Lägg aluminiumfolie i botten och häll i bönorna. Förbaka botten i 5-10 minuter tills den fått färg. Kasta bönorna (eller spara dem till en annan gång) och ta bort folien. Blanda snabbt ihop getost, grädde och äggulor i matberedare, smaka av med salt och peppar. Skruva ner ugnen till 175 grader. Fördela ostkrämen på pajbotten och baka quichen i ca 25 minuter tills den har stelnat. Servera med blandad sallad.