Desserts

Roquefort med vaniljsyltade bär

Om denna rätt
Salt och sött passar ihop. Och dessa vaniljsyltade bär passar den salta roqueforten riktigt bra.
6 personer
Société Roquefort AOP

Klassisk opastöriserad ost på fårmjölk och lagrad i bergsgrottor – som en äkta Roquefort ska. Raffinerad och salt smakupplevelse.

Se info Stäng info
Ingredienser & tillagning

1 dl färskpressad apelsinjuice

50 g socker

Fröna från 1 vaniljstång

200 g bär t.ex. björnbär, blåbär eller hallon

200 g roquefort

Häll apelsinjuice, socker och vaniljfrön i en gryta och koka upp lagen tills sockret har löst sig. Ta av grytan från plattan och låt lagen svalna.

Häll den avsvalnade lagen över bären och servera till roquefort.

TIPS: Små tilltugg
Skär tunna skivor av dagsgammalt bröd och rosta det i ugnen tills det är frasigt. Servera brödet med Rondelé Bleu.