Salades

Sallad med getost

Om denna rätt
Salades Chèvre Chaud är en fransk klassiker. Den varma getosten i salladen är alltid en vinnare
4 personer
Ingredienser & tillagning

3-4 dl senapsdressing, se recept nedan

100 g blandad sallad, sköljd

100 g gröna bönor, kokta och kylda

8 msk brödkrutonger

1 rödlök, finhakad

8 st körsbärstomater, skurna i fjärdedelar

175 g Président Sainte Maure

Salt och peppar

Bakplåtspapper

Senapsdressing

2 msk dijonsenap

1 dl ättika, t.ex. sherryvinäger

3 dl vindruvskärnolja

Salt och peppar

Ev. lite vatten

Blanda ihop senap och ättika. Oljan tillsätts lite åt gången i en tunn stråle. Om den blir mycket tjock, kan konsistensen justeras med lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
Arrangera sallad, bönor, brödkrutonger, rödlök, tomater och dressing på ett fat. Tänd grillen i ugnen precis innan servering och lägg de kalla skivorna getost på bakplåtspapper. Osten gratineras i ugnen tills den fått färg – i ca 2 minuter, håll öga med den! Fördela osten över salladen, krydda med salt och peppar och servera direkt.