L’accompagnement

Spröda bröd med lökmarmelad och lakrits

Om denna rätt
Ta av grytan från värmen och smaka av med lakritspulver, salt och nymald peppar tills marmeladen har den smak och balans du vill ha.
10 personer
Ingredienser & tillagning

¼ dagsgammalt franskbröd

1 msk rapsolja

Havssalt

Lökmarmelad

150 g rödlök

½ dl äppelcidervinäger

50 g socker

½ dl vatten

1 knivsudd lakritspulver eller en stång lakritsrot

Havssalt och nymald peppar

Skär brödet i tunna skivor och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Droppa rapsolja på brödet och strö över salt. Rosta bröden i ugnen i 180 grader i 5-7 min. tills de är gyllenbruna och spröda. Servera bröden med lite lökmarmelad på till osten.

Lökmarmelad

Skala rödlöken och skiva den tunt på längden. Lägg lök, vinäger, socker och vatten i en gryta, koka upp och låt koka i ca 20 min. tills det har kokat ihop till en tjock lökkompott.