Desserts

Spröda smördegspaket med Président Rondelé Valnöt och äpple

Om denna rätt
En enkel och god dessert som avslutar måltiden.
4 personer
Président Rondelé med valnötter

Rondelé är en färskost med krämig konsistens. De spröda valnötterna ger en fin och balanserad valnötssmak.

Se info Stäng info
Ingredienser & tillagning

150 g Président Rondelé med valnöt

150 g Galbani ricotta

1 äpple

1 tsk akaciahonung

1 ägg

1 smördegsplatta (200 g)

2 ägg

15 g valnötter

Florsocker

Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop Rondelé, ricotta, äppeltärningar och ägg i en skål till en slät massa. Rulla ut smördegen och ta ut 4 rundlar à 15-17 cm i diameter. Pensla degrundlarna med lite vispat ägg. Fördela fyllningen på degrundlarna och lämna kanterna fria så att rundlarna kan vikas ihop. Vik rundlarna på mitten. Tryck ihop paketen ordentligt med en gaffel längs den rundade degkanten. Pensla paketen med vispat ägg. Strö slutligen över hackade valnötter och lite florsocker.

Placera paketen på en plåt med bakplåtspapper, ställ dem i ugnen och grädda i 15-20 minuter tills de är gyllenbruna och spröda på toppen och smördegen är genomgräddad.

Ta ut paketen ur ugnen och servera dem med en god svartvinbärssylt eller kompott på torkad frukt.