Président Fourme d’Ambert AOP

Fourme d'Ambert är en av Frankrikes äldsta ostar – och är en av de mildaste blåmögelsostarna trots det blå utseendet.

Visste du att?

Ostklassikern Fourme d'Ambert är en av Frankrikes äldsta ostar. Den är uppkallad efter den lilla staden Ambert i det vackra Auvergne i centrala Frankrike. Fourme Ambert är cylinderformad. Under den lite ojämna ytan, som man inte äter, döljer sig en fin, krämig, blåmarmorerad ostmassa, som har en mild, rund smak av blåmögel med en antydan av nötter. Fourme Ambert är en av de mildaste av blåmögelsostarna.

Fakta om osten
Typ: Blåmögel
Mjölk: Pastöriserad komjölk
Land: Frankrike
Område: Auvergne
Energi: 1422 kJ / 343 kcal
Fett: 29g
varav mättade fettsyror: 20,6g
Kolhydrater: 0,5g
varav sockerarter: 0,5g
Protein: 20g
Salt: 2g
Styrka:

Smak
Mild och pikant