Société Roquefort AOP

Klassisk opastöriserad ost på fårmjölk och lagrad i bergsgrottor – som en äkta Roquefort ska. Raffinerad och salt smakupplevelse.

Visste du att?

Äkta Roquefort lagras i grottorna under berget Combalou. Där strömmar kyliga vindar genom klippskrevorna och ger optimala förhållanden eftersom luftfuktigheten och temperaturen är konstant året runt. Den opastöriserade fårmjölken ger en speciell och raffinerad smakupplevelse. Smaken är ren och salt, vilket passar bra med mjölkens sötma. Osten är fuktig och smulig och smälter i munnen. Du skär den bäst med en varm kniv.

Fakta om osten

Ingredienser
Opastöriserad fårmjölk, salt, ostlöpe, mjölksyrakultur, Penicillium roqueforti.

Typ: Blåmögel
Mjölk: Fårmjölk
Land: Frankrike
Område: Aveyron
Energi: 1494 kj / 361 kcal
Fett: 32g
varav mättade fettsyror: 20g
Kolhydrater: <1g
Protein: 19g
Salt: 3,7g
Styrka:

Smak
Karaktärsfull och salt smak