Salades

Bakad selleri med sviskon, mandel och blekselleri

Om denna rätt
Servera den varmbakade sellerin som en motvikt till ostarna på ostbrickan eller som ett tillbehör till kötträtter.
10 personer
Ingredienser & tillagning

1 rotselleri

3 msk äppelvinäger

3 msk kallpressad olja

Salt och nymald peppar

10 sviskon

4 stjälkar blekselleri

50 g hel mandel

1 msk akaciahonung

Skala och halvera rotsellerin. Lägg den i en ugnsfast form och droppa över lite vinäger, olja, salt och peppar.

Baka sellerin i ugnen i 180 grader i 50-60 min. tills den är mjuk. Ta ut den ur ugnen och låt den svalna. Skär sviskon, blekselleri och mandel i mindre bitar och lägg dem i en skål. Marinera med olja, vinäger, honung, salt och peppar och blanda väl till en grov dressing. Skär den ljumna sellerin i grova tärningar och vänd ned dem i dressingen. Låt dra i 5-10 min. och smaka ev. av med extra vinäger, salt och peppar.