Salades
Bakad selleri med sviskon, mandel och blekselleri
Om denna rätt
Servera den varmbakade sellerin som en motvikt till ostarna på ostbrickan eller som ett tillbehör till kötträtter.
10
personer
Ingredienser & tillagning
1 rotselleri
3 msk äppelvinäger
3 msk kallpressad olja
Salt och nymald peppar
10 sviskon
4 stjälkar blekselleri
50 g hel mandel
1 msk akaciahonung
Skala och halvera rotsellerin. Lägg den i en ugnsfast form och droppa över lite vinäger, olja, salt och peppar.
Baka sellerin i ugnen i 180 grader i 50-60 min. tills den är mjuk. Ta ut den ur ugnen och låt den svalna. Skär sviskon, blekselleri och mandel i mindre bitar och lägg dem i en skål. Marinera med olja, vinäger, honung, salt och peppar och blanda väl till en grov dressing. Skär den ljumna sellerin i grova tärningar och vänd ned dem i dressingen. Låt dra i 5-10 min. och smaka ev. av med extra vinäger, salt och peppar.