Salades

Sallad med brie, gemsallad, jordgubbar, ugnsbakad paprika och fläderdressing

Om denna rätt
En sallad som smakar sommar: Jordgubbar, paprika, fläderdressing – och brie.
4 personer
Ingredienser & tillagning

2 röda paprikor

½ dl olivolja

Salt och nymald peppar

1 huvud gemsallad

10 jordgubbar

3 msk flädervinäger

200 g Président Brie

1 knippe körvel

Gott bröd

Lägg paprikorna i en ugnsfast form, droppa över 2 msk olivolja och strö över salt. Baka dem i 200 grader i 15 min. tills de är lite brända och faller ihop något. Ta ut dem ur ugnen, dra av skinnet med en skalkniv och ta bort kärnorna. Skär paprikorna i mindre bitar och lägg dem i en skål.

Lossa bladen från gemsalladen, skölj dem i kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt. Skölj jordgubbarna och rensa dem. Skär jordgubbarna i skivor.

Blanda ihop flädervinäger, resten av olivoljan, salt och nymald peppar till en dressing.

Blanda ihop gemsallad, röd paprika, jordgubbar och dressing, skär brien i skivor och lägg upp den med salladen.