Salades
Sallad med brie, gemsallad, jordgubbar, ugnsbakad paprika och fläderdressing
2 röda paprikor
½ dl olivolja
Salt och nymald peppar
1 huvud gemsallad
10 jordgubbar
3 msk flädervinäger
200 g Président Brie
1 knippe körvel
Gott bröd
Lägg paprikorna i en ugnsfast form, droppa över 2 msk olivolja och strö över salt. Baka dem i 200 grader i 15 min. tills de är lite brända och faller ihop något. Ta ut dem ur ugnen, dra av skinnet med en skalkniv och ta bort kärnorna. Skär paprikorna i mindre bitar och lägg dem i en skål.
Lossa bladen från gemsalladen, skölj dem i kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt. Skölj jordgubbarna och rensa dem. Skär jordgubbarna i skivor.
Blanda ihop flädervinäger, resten av olivoljan, salt och nymald peppar till en dressing.
Blanda ihop gemsallad, röd paprika, jordgubbar och dressing, skär brien i skivor och lägg upp den med salladen.