Salades

Caesarsallad med kycklingspett

Om denna rätt
En klassisk sallad som är en hel måltid i sig – men som alltid kan kompletteras med lite god ost.
6 personer
Ingredienser & tillagning

2 romansallad

2 skivor surdegsbröd

½ dl olivolja

Grovt salt

50 g Président Emmental

Caesardressing

1 äggula

Saft av ½ citron

1/2 tsk dijonsenap

2 ansjovisfiléer

1 vitlöksklyfta

1 dl extra jungfrulig olivolja

Salt och peppar

Kyckling

250 g kycklingfilé

Olja till pensling

Skölj salladen och slunga den torr. Skär salladen på tvären i 2 cm breda strimlor. Tärna brödet. Värm oljan i en panna och stek brödet gyllenbrunt och frasigt. Lägg brödet på en bit hushållspapper och strö över salt.

Caesardressing

Vispa äggulan tjock och fluffig med citronsaft och senap. Tillsätt hackade ansjovisfiléer och pressad vitlök. Vispa i oljan i en tunn stråle tills dressingen tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner dressingen ordentligt i salladen. Servera salladen med brödkrutongerna och riv emmentalost över.

Trä upp kycklingfiléerna på spett. Pensla med olja och grilla dem i en varm panna tills de är knapriga och kycklingen är mör. Servera dem till caesarsalladen.