Salades
Caesarsallad med kycklingspett
2 romansallad
2 skivor surdegsbröd
½ dl olivolja
Grovt salt
50 g Président Emmental
Caesardressing
1 äggula
Saft av ½ citron
1/2 tsk dijonsenap
2 ansjovisfiléer
1 vitlöksklyfta
1 dl extra jungfrulig olivolja
Salt och peppar
Kyckling
250 g kycklingfilé
Olja till pensling
Skölj salladen och slunga den torr. Skär salladen på tvären i 2 cm breda strimlor. Tärna brödet. Värm oljan i en panna och stek brödet gyllenbrunt och frasigt. Lägg brödet på en bit hushållspapper och strö över salt.
Caesardressing
Vispa äggulan tjock och fluffig med citronsaft och senap. Tillsätt hackade ansjovisfiléer och pressad vitlök. Vispa i oljan i en tunn stråle tills dressingen tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner dressingen ordentligt i salladen. Servera salladen med brödkrutongerna och riv emmentalost över.
Trä upp kycklingfiléerna på spett. Pensla med olja och grilla dem i en varm panna tills de är knapriga och kycklingen är mör. Servera dem till caesarsalladen.