Salades

Chèvre chaud

Salades

Chèvre chaud

Spela video
Om denna rätt
Klassikern av alla klassiker. Servera den till lunch, som förrätt eller som huvudrätt.
4 personer
Ingredienser & tillagning

200 g frisésallad eller annan spröd, lite bitter sallad

12 körsbärstomater

1 schalottenlök

1 liten baguette

200 g Président Sainte Maure

2 msk olivolja

2 msk akaciahonung

Salt

Nymald peppar

50 g valnötter

Dressing:

2 msk äppelcidervinäger

Lite salt

Nymald peppar

1 msk dijonsenap

1 tsk akaciahonung

½ dl olivolja

Börja med dressingen: Blanda vinäger, salt, nymald peppar, senap, honung och olivolja i en skål. Dela salladen i mindre bitar och skölj dem i kallt vatten, lägg dem i ett durkslag och låt dem rinna av ordentligt. Skär tomaterna i halvor. Skala schalottenlöken och finhacka den.

Sätt ugnen på 225°. Dela baguetten i 8 skivor, skär getosten i 8 skivor och lägg en ostskiva på varje brödskiva. Droppa lite olivolja och honung över getosten, krydda med salt och nymald peppar. Ställ in brödskivorna i ugnen i ca 8 minuter tills osten är gyllenbrun på toppen.

Blanda salladen med tomater, dressing, hackad schalottenlök och valnötter. Lägg upp bröden på salladen och servera meddetsamma så att bröden är ljumna och salladen är spröd och fräsch.