L’accompagnement

Knäckebröd med havregryn och havssalt

Om denna rätt
Förvara knäckebröden i en lufttät burk så håller de längre. Då har du alltid ett gott tillbehör till ost nära till hands.
Ingredienser & tillagning

50 g polenta/majsgryn

2 dl lättmjölk

220 g vetemjöl

25 g havregryn

Grovt havssalt

Häll polenta och mjölk i en skål. Låt det stå på köksbänken och dra i 10 minuter.

Blanda ned mjöl och hälften av havregrynen i mjölkblandningen lite i taget tills degen är smidig. (Spara lite av mjölet till utkavling av degen.) Ställ degen i kylskåpet i 15 minuter.

Kavla ut degen i stora, tunna plattor på en lätt mjölad bänk. Lägg plattorna på plåtar med bakplåtspapper. Pensla knäckebröden med lite vatten och strö över salt och det sista av havregrynen.

Grädda knäckebröden i ugnen i 170° i 6-8 minuter tills de är gyllenbruna och spröda. Låt knäckebröden svalna, bryt dem eventuellt i mindre bitar och servera dem till ost och kompott.