Plat principal

Pumpasoppa med strössel av brie, knaprigt kycklingskinn og vattenkrasse

Om denna rätt
Servera pumpasoppan rykande het. Strö det knapriga kycklingskinnet, brieosten och vattenkrassen över soppan och njut den med ett gott bröd till.
4 personer
Ingredienser & tillagning

500 g pumpakött t.ex. hokkaido eller butternut

2 schalottenlökar

1 vitlöksklyfta

2-3 msk olivolja

1 kvist rosmarin

1 liter vatten eller tunn hönsbuljong

1 dl vispgrädde

Havssalt och nymald peppar

Saft från en apelsin

2-3 msk äppelcidervinäger

4 kycklingskinn från bröstet (om du inte får tag på kycklingskinn kan du använda bacon eller parmaskinka)

120 g Président Brie

1 ask vattenkrasse

Gott bröd

Skala pumpan och skär den i grova tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs pumpatärningarna lätt i olivolja ihop med lök, vitlök och rosmarin. Tillsätt buljong och låt koka i 15 min. Tillsätt vispgräde och låt koka i ytterligare 5 min.

Ta upp rosmarinkvisten och mixa soppan slät och krämig. Smaka av med salt, peppar, pressad apelsin och äppelcidervinäger. Den söta pumpan ska kryddas ordentligt så att soppan inte blir för tung.
Lägg kycklingskinnen på en plåt med bakplåtspapper och stek dem i ugnen i 180 grader i ca 10-12 min. tills de är helt gyllene och knapriga. Ta ut skinnen ur ugnen och låt dem rinna av och svalna på en bit hushållspapper.

Skär brieosten i små tärningar. Hacka vattenkrassen och kycklingskinnet grovt.