Plat principal

Kalvschnitzel med timjan, vitlök, brie och rotfrukter vända med kålsalsa

Om denna rätt
Läckra rullar med smält brie i mitten. Skär lite kål i tunna strimlor och använd som dekoration på rotfrukterna.
4 personer
Private: Président Brie (160g)

Klassisk fransk vitmögelost med den så typiska halvfasta konsistensen, tunna skorpan och milda smaken. Alltid klar att ätas.

Se info Stäng info
Ingredienser & tillagning

4 kalvschnitzlar à 150 g

100 g Président Brie

Salt och nymald peppar

4 kvistar timjan

1 vitlöksklyfta

8-12 tandpetare (av trä)

3 msk olivolja

Rotfrukter med kålsalsa

1 kg blandade rotfrukter

2-3 msk äppelcidervinäger

1 msk kallpressad rapsolja

Havssalt och nymald peppar

50 g savojkål, grovt skuren

½ knippe persilja

1 dl kallpressad rapsolja

1 schalottenlök

½ dl äppelvinäger

30 g hasselnötter

Salt och nymald peppar

1 tsk socker

Banka schnitzlarna lätt med en köttklubba så att de blir helt släta och jämntjocka. Lägg en skiva brie på varje schnitzel och krydda med salt, nymald peppar, lite hackad timjan och finhackad vitlök. Vik ihop köttet och fäst ihop sidorna med tandpetarna så att osten inte flyter ut under stekningen. Hetta upp en panna och stek schnitzlarna i olivolja på hög värme i ca två min. på varje sida så att brieosten smälter lite och schnitz-
larna fortfarande är svagt rosa och saftiga i mitten.

Skala rotfrukterna, skär dem i grova bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Vänd runt dem med vinäger, rapsolja, salt och peppar. Stek dem i ugnen i 180 grader i 10-15 min. Gör under tiden salsan, Lägg alla ingredienserna i en matberedare och kör dem till en grov puré. Smaka av med salt, peppar och socker och blanda salsan med rotfrukterna.