Plat principal
Rågbrödssandwich med brie, syltad rödlök, äpple och selleri
1 rödlök
3 msk äppelvinäger
1 msk akaciahonung
Salt och nymald peppar
1 huvud gemsallad
1 äpple
2 stjälkar blekselleri
8 skivor rågbröd
200 g Président Brie
Skala och halvera rödlöken, skär den i tunna skivor och lägg i en skål.
Marinera rödlöken med vinäger, honung, lite salt och nymald peppar. Blanda runt väl och låt stå i 15-20 min. Lossa salladsbladen och skölj dem noga. Kärna ur äpplet och skär det i tunna skivor. Skölj sellerin och strimla den fint. Blanda alla ingredienserna i en skål.
Rosta rågbrödsskivorna i en brödrost så att de blir spröda och gyllene.
Lägg en skiva rågbröd på en tallrik och lägg på ett par fina skivor brieost på varje. Lägg sedan på blandningen med sallad, selleri och äpple och till sist den syltade rödlöken. Droppa över lite av lagen från rödlöken och avsluta med ännnu en skiva rostat rågbröd på toppen.