Plat principal

Pasta med basilika, pinjenötter, ärtor och krämig brie

Om denna rätt
Brien smälter fint och ger en god smak. Det kan ses och smakas här i denna enkla pastarätt, där ostsåsen består av smält brie och mjölk.
4 personer
Président Brie (200g)

En klassisk brie med ett tunt lager vitmögel. Osten är utskuren från en 3 kg brie och är därför extra krämig.

Se info Stäng info
Ingredienser & tillagning

2 dl mjölk

200 g Président Brie

300 g penne

100 g färska ärtor (vikt med baljor, frusna kan också användas)

15 basilikablad

50 g pinjenötter

Salt och nymald peppar

40 g färskriven parmesan

Koka upp mjölk i en liten gryta, skär brieosten i tärningar och lägg dem i den varma mjölken. Vispa lätt tills osten smälter och det blir en lätt, krämig ostsås. Ta av grytan från värmen och varmhåll.

Koka pastan tills den är al dente. Häll av vattnet och låt pastan ligga kvar i grytan. Vänd ned den ljumna ostsåsen, de färska ärtorna, hackad basilika och pinjenötter. Vänd runt ordentligt och krydda till sist med salt, nymald peppar och parmesan.