Salades

Rödkålssallad med granatäpple

Om denna rätt
Fräsch, spröd och färgglad sallad som ger ett lätt motspel till alla ostar på ostbrickan.
6 personer
Ingredienser & tillagning

400 g rödkål

1 tsk socker

1 tsk salt

1 rödlök

2 äpplen

2 apelsiner

1 granatäpple

Dressing

1 1/2 msk vinäger

3 msk olivolja

1 tsk söt senap

1 tsk flytande honung

4 kvistar hackad färsk mynta

50 g hasselnötter

Ta bort stocken och de grova bladen från kålen. Strimla kålen så fint som möjligt. Strö socker och salt över den och blanda runt ordentligt.

Skär löken i mycket tunna klyftor. Skär äpplena i kvartar, ta bort kärnhusen och skär äpplena i tunna klyftor. Skala apelsinerna och skär ut filéer. Blanda rödkål med lök, äpplen och apelsiner. Halvera granatäpplet och pressa ut saft och kärnor över salladen.

Blanda vinäger med olja, senap och honung. Vänd ner dressingen i salladen tillsammans med hackad mynta.

Rosta hasselnötterna i en stekpanna tills de får färg och skalen lossnar lätt. Hacka nötterna och strö dem över salladen.