Salades
Sallad med getost
3-4 dl senapsdressing, se recept nedan
100 g blandad sallad, sköljd
100 g gröna bönor, kokta och kylda
8 msk brödkrutonger
1 rödlök, finhakad
8 st körsbärstomater, skurna i fjärdedelar
175 g Président Sainte Maure
Salt och peppar
Bakplåtspapper
Senapsdressing
2 msk dijonsenap
1 dl ättika, t.ex. sherryvinäger
3 dl vindruvskärnolja
Salt och peppar
Ev. lite vatten
Blanda ihop senap och ättika. Oljan tillsätts lite åt gången i en tunn stråle. Om den blir mycket tjock, kan konsistensen justeras med lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
Arrangera sallad, bönor, brödkrutonger, rödlök, tomater och dressing på ett fat. Tänd grillen i ugnen precis innan servering och lägg de kalla skivorna getost på bakplåtspapper. Osten gratineras i ugnen tills den fått färg – i ca 2 minuter, håll öga med den! Fördela osten över salladen, krydda med salt och peppar och servera direkt.