L’accompagnement

Sprött polentaknäcke med fänkålsfrön

Om denna rätt
Låt dem svalna och lägg dem i en tättslutande kakburk.
ca. 35-40 st.
Ingredienser & tillagning

15 g fänkålsfrön

50 g polentagryn

2 dl lättmjölk

220 g vetemjöl

Grovt havssalt

Rosta fänkålsfröna i en torr panna tills de börjar poppa. Stöt dem därefter i en mortel och blanda med polentagryn och mjölk. Låt dra i 10 min. Blanda ned mjölet i mjölkblandningen tills du har en bra, smidig deg. Lägg degen i kylskåpet i 15 min.

Kavla ut degen tunt på en lätt mjölad bänk, skär den i avlånga bitar (ca 20 x 3 cm) och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla knäckebröden med lite vatten och strö över salt och lite extra, grovhackade fänkålsfrön. Grädda knäckebröden i ugnen i 170 grader i ca 6-8 min. tills de är gyllenbruna och spröda.