Apéritif & Entrée

Minipizzor med lök och getost

Om denna rätt
Lökens sötma och getostens fräschör passar bra – även på större pizzor.
6 st.
Ingredienser & tillagning

Köp en färdig pizzadeg eller använd det här receptet:

2 1/2 dl vatten

20 g jäst

2 tsk salt

200 g durumvetemjöl

Ca 150 g vetemjöl

Olivolja till pensling

Fyllning

4 lökar

1 msk smör

1 vitlöksklyfta

1 msk socker

4 kvistar färsk timjan

Olivolja till pensling

200 g Petits Chèvres Doux (färsk getost)

Salt och peppar

Häll vattnet i en skål och lös upp jästen i vattnet. Tillsätt salt och blanda i först durumvetemjöl och därefter vetemjöl i degen. Knåda tills degen är blank och smidig.

Skiva löken i tunna ringar. Smält smöret i en gryta och stek lök och pressad vitlök utan att det tar färg. Strö över socker och låt löken puttra i ett par minuter tills den blivit mjuk. Tillsätt hackad färsk timjan och ta av löken från plattan.

Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 12 bitar och kavla ut varje bit så tunt som möjligt. Pensla degen med olja och toppa med lök och getost. Krydda med salt och peppar. Grädda pizzorna i ca 12 min. tills de är spröda och gyllenbruna.