Apéritif & Entrée

Fylld brie med vilda örter, rostad dinkel och sockerbetssirap

Om denna rätt
Vackra och annorlunda inslag på ostbrickan.
8-10 personer
Ingredienser & tillagning

250 g Président Brie

1 dl yoghurt

50 g färska vilda örter (t.ex. kirskål, maskrosor, ramslök, löktrav)

Salt och nymald peppar

50 g dinkelflingor

15 g smör

1 dl sockerbetssirap (om du inte kan få tag i sockerbetssirap kan du använda mörk sirap eller akaciahonung)

Rostat rågbröd eller gott, ljust bröd

Ta ut brien ur kylskåpet ca en timme i förväg. Dela brien i två halvor på längden och skrapa ur den mogna, krämiga ostmassan med en sked och lägg den i en tempererad skål. ”Ostskalen” läggs på ett fat.

Lägg yoghurt, finhackade vilda örter, salt och nymald peppar i ostmassan och blanda väl. Lägg tillbaka ostmassan i ”ostskalen”, och lägg ihop dem så att du får en hel brie igen. Vira in brien hårt i folie och lägg den i kylen i en timme så att smaken från örterna tränger ut i hela brien.

Lägg dinkelflingorna i en panna med lite smör och rosta dem tills de är gyllene och spröda. Lägg flingorna på en tallrik och låt dem svalna.

Skär en snygg trekant av brien och servera den med de rostade flingorna, sockerbetssirap och lite rostat rågbröd eller ett gott, ljust bröd.