Apéritif & Entrée

Filorullar med getost

Om denna rätt
Ljus och krispiga rullar av filodeg fyllda med getost och spenat.
12 st.
Ingredienser & tillagning

450 g frusen hel bladspenat

2 vitlöksklyftor

100 g Petit Chèvres Doux

Salt och peppar

120 g filodeg

Olivolja till pensling

1 dl druvkärnolja till stekning

Lägg spenaten i en gryta och tina den. Krama ut vattnet ur spenaten. Tillsätt pressad vitlök och vänd ner getosten i spenaten så att osten smälter lite. Smaka av med salt och peppar.

Lägg filodegen dubbel och skär ut bitar på ca 15 x 15 cm. Lägg en fuktig handduk över den del av degen som du inte arbetar med. Lägg en liten msk fyllning på varje degplatta. Pensla kanterna med olivolja. Vik in kanterna ca 1 cm och rulla ihop degen så hårt som möjligt.

Värm oljan i en gryta och stek filorullarna på båda sidorna tills de är gyllenbruna och frasiga. Lägg rullarna att rinna av på en bit bakplåtspapper.