Apéritif & Entrée
Äggsufflé
Om denna rätt
Använd gärna muffinsformar till dessa små vackra äggsuffléer. Passar också bra till brunchen.
4
personer
Ingredienser & tillagning
4 små buketter broccoli
Olja
20-30 g skorpmjöl
4 tärningar med Président Emmental, ca 4 x 10 g
6 körsbärstomater
4 ägg
4 msk grädde
1 knivsudd chilipulver
Koka snabbt upp broccolin. Den ska fortfarande ha tuggmotstånd. Smörj fyra små formar med lite olja. Häll ungefär en msk skorpmjöl i var och en av formarna, vänd på formen så att skorpmjölet täcker insidan och häll sedan bort resten av skorpmjölet. Lägg en bukett broccoli, en osttärning och tre körsbärstomater skurna i halvor i varje form. Vispa ägg och grädde, chilipulver, salt och peppar och häll äggmassan i formarna. Baka suffléerna i 185 grader i 25-35 min. tills de fått fast konsistens. Servera direkt med bacon, gräslök och lite sallad.