Apéritif & Entrée

Spröda rullar med brie, spetskål och persilja

Om denna rätt
Lägg rullarna att rinna av på hushållspapper, strö över salt och ät dem varma som tilltugg, eventuellt med soja och sötsur chilisås att doppa i.
15-20 st.
Ingredienser & tillagning

½ huvud spetskål

1 knippe bladpersilja

1 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

Havssalt och nymald peppar

100 g Président Brie

15-20 ark vårrulledeg (kan köpas i thailändska och kinesiska butiker)

1 ägg

1 liter solrosolja eller Olivolja till fritering

Skölj spetskålen och persiljan och strimla fint. Häll olivolja i en varm wok eller traktörpanna och fräs spetskålen och persiljan i 30 sekunder så att det bara precis mjuknar lite. Smaka av med hackad vitlök, salt och peppar. Låt fyllningen svalna något. Skär brieosten i tärningar och vänd ned dem i fyllningen. Nu är det dags att göra vårrullarna. Ta ut ett ark av vårrulledegen på bordet, pensla det lätt med vispat ägg längs alla fyra kanterna och lägg därefter 1-2 msk fyllning i mitten. Vik in båda degsidorna över fyllningen så att de stänger till. Rulla sedan ihop vårrullen hårt och förslut med lite ägg för att vara säker på att rullen inte går upp vid friteringen.

Fyll och rulla alla rullarna på samma sätt och fritera dem sedan i 160 grader varm olja i 2-3 min. (Om du inte har en termometer kan du prova om oljan är tillräckligt varm genom att doppa änden av en tandpetare i oljan – om det fräser om den är oljan klar).
Lägg bara i 4-5 rullar åt gången och ta upp dem med en hålslev efterhand som de blir gyllene och spröda.