Plat principal
Bakade tomater med brie, bulgur och örter
8 tomater
1 lök
4 stjälkar blekselleri
2 msk olivolja
2 dl kokt bulgur
½ knippe persilja
½ knippe körvel
½ knippe basilika
Salt och nymald peppar
100 g Président Brie
Skär av ett lock på tomaterna och gröp ur dem med en sked. Passera det urgröpta genom en sil över en skål. Skala och finhacka löken. Strimla sellerin fint och fräs den med löken i 1 msk olivolja en kort stund. Ta av det från värmen och blanda med den kokta bulgurn. Tillsätt lite av tomatsaften tillsammans med de hackade örterna. Fyllningen ska inte bada i saft, bara precis bindas ihop av den. Smaka av med salt och peppar. Lägg brietärningar i tomaterna, lägg på fyllningen och avsluta med lite mer brie och lägg slutligen på locken. Ställ tomaterna i en smord, ugnsfast form, droppa över lite olivolja och krydda med salt och peppar.
Stek tomaterna i ugnen i 225 grader i 15-20 min. så de blir genomstekta.
Ta ut tomaterna och servera dem direkt.