Salades

Brie med spröd sallad av blekselleri, granatäpple och rosade sesamfrön

Om denna rätt
Läcker sallad där granatäpplets syra passar bra med den krämiga brien.
4 personer
Ingredienser & tillagning

1 litet granatäpple

6 stjälkar blekselleri

4 msk olivolja

2 msk äppelvinäger

Salt och nymald peppar

1 schalottenlök

50 g sesamfrön

200 g Président Brie

½ knippe bladpersilja

Dela granatäpplet och banka ur kärnorna i en skål genom att slå på skalet med en träslev. På så vis är kärnorna hela och man bevarar saften.

Skölj sellerin och strimla den fint. Blanda den med granatäppelkärnorna och marinera med olivolja, vinäger, salt och peppar.

Skala schalottenlöken och skär den i tunna ringar. Rosta sesamfröna i en torr panna tills de blir lätt gyllene och börjar dofta lite ”nötaktigt”. Ta av dem från värmen.

Skär brieosten i trekanter och lägg upp i salladen med rostade sesamfrön och grovhackad persilja.