Apéritif & Entrée
Crostini-variant
25 skivor baguette
Olivolja
400 g Président Sainte Maure
25 tsk topping (se nedan)
Tomatsalsa
2 tomater
1 salladslök
1 kvist basilika
½ stor vitlök
Olivolja
Salt och peppar
Tapenade
1 stor vitlök
2 ansjovisar
Ca 150 g oliver, urkärnade
1 msk kapris
1-2 dl olivolja
Pesto
25 g pinjenötter
1 bunt basilika
Ca 1 dl olivolja
½ citron, saften av
250 g parmesan
Salt och peppar
Tomatsalsa
Hacka tomaterna och skär salladslöken fint. Strimla basilika och krossa vitlöken. Vänd ner alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Tapenade
Blanda alla ingredienser i en matberedare. Tillsätt olja tills det fått en saftig konsistens och smaka av med salt och peppar.
Pesto
Blanda vitlök, pinjenötter och basilikablad med olivolja. Rör i övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Till servering
Pensla brödskivorna med olivolja. Lägg en skiva getost på varje skiva bröd. Lägg därefter antingen en tesked tomatsalsa, tapenade eller pesto ovanpå osten och servera.