Apéritif & Entrée
Filorullar med getost
450 g frusen hel bladspenat
2 vitlöksklyftor
100 g Petit Chèvres Doux
Salt och peppar
120 g filodeg
Olivolja till pensling
1 dl druvkärnolja till stekning
Lägg spenaten i en gryta och tina den. Krama ut vattnet ur spenaten. Tillsätt pressad vitlök och vänd ner getosten i spenaten så att osten smälter lite. Smaka av med salt och peppar.
Lägg filodegen dubbel och skär ut bitar på ca 15 x 15 cm. Lägg en fuktig handduk över den del av degen som du inte arbetar med. Lägg en liten msk fyllning på varje degplatta. Pensla kanterna med olivolja. Vik in kanterna ca 1 cm och rulla ihop degen så hårt som möjligt.
Värm oljan i en gryta och stek filorullarna på båda sidorna tills de är gyllenbruna och frasiga. Lägg rullarna att rinna av på en bit bakplåtspapper.