Apéritif & Entrée

Äggsufflé

Om denna rätt
Använd gärna muffinsformar till dessa små vackra äggsuffléer. Passar också bra till brunchen.
4 personer
Ingredienser & tillagning

4 små buketter broccoli

Olja

20-30 g skorpmjöl

4 tärningar med Président Emmental, ca 4 x 10 g

6 körsbärstomater

4 ägg

4 msk grädde

1 knivsudd chilipulver

Koka snabbt upp broccolin. Den ska fortfarande ha tuggmotstånd. Smörj fyra små formar med lite olja. Häll ungefär en msk skorpmjöl i var och en av formarna, vänd på formen så att skorpmjölet täcker insidan och häll sedan bort resten av skorpmjölet. Lägg en bukett broccoli, en osttärning och tre körsbärstomater skurna i halvor i varje form. Vispa ägg och grädde, chilipulver, salt och peppar och häll äggmassan i formarna. Baka suffléerna i 185 grader i 25-35 min. tills de fått fast konsistens. Servera direkt med bacon, gräslök och lite sallad.