Apéritif & Entrée
Vaktelägg med hemlagad majonnäs
Om denna rätt
Påsken är full av ägg, men gå nu inte miste om denna aptitretare resten av året.
6
personer
Ingredienser & tillagning
12 vaktelägg
Majonnäs
1 tsk grovt salt
1 tsk dijonsenap
2 äggulor
1 1/2 dl extra jungfrulig olivolja
Saft av 1/2 citron
Nymald peppar
Majonnäs
Lägg salt och dijonsenap i en skål och blanda ihop ordentligt. Vispa ner äggulorna. Tillsätt oljan droppvis och vispa samtidigt med elvisp. Majonnäsen kommer sakta att bli tjockare. Vispa tills all olja är tillsatt. Smaka av med citronsaft och peppar.
Koka vakteläggen i ca 5 min. och servera dem med majonnäsen.
TIPS: Alla ingredienser till majonnäsen ska vara rumstempererade annars är det lätt att majonnäsen skär sig.