8 skivor bacon
2 mogna avokador
1 obesprutad citron
Salt och nymald peppar
½ dl olivolja
2 kvistar timjan
8 skivor gott, ljust bröd
¼ frisésallad eller annan lite bitter sallad
200 g Président Brie
Lägg baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper och stek dem i ugnen i 180 grader i ca 10 min. tills de är spröda och gyllene. Ta ut dem och lägg dem att rinna av på en bit hushållspapper.
Dela avokadorna, ta bort skal och kärnor och skär dem i grova tärningar. Marinera i citronsaft och finrivet citronskal, salt och nymald peppar.
Häll lite olivolja på brödskivorna, strö över finhackad timjan och salt och stek dem i en grillpanna, en vanlig stekpanna eller under grillen i ugnen tills de är spröda och lätt gyllenbruna.
Skölj salladen och låt den rinna av ordentligt. Skär brien i tunna skivor. Lägg ihop sandwichen med de ljumna brödskivorna, brie, bacon, spröd sallad och avokado.