Apéritif & Entrée
Grönsaksmuffins med brie
Om denna rätt
Servera dem till brunch, eftermiddagste eller som tillbehör till soppa eller sallad.
4
personer
Ingredienser & tillagning
400 g vetemjöl
3 dl vatten
25 g jäst
1 msk honung
10 g salt
35 g smör
1 ägg
100 g Président Brie
200 g rivna grönsaker (morot, zucchini, pumpa, selleri eller andra rotfrukter)
Häll vatten i en skål och lös upp jästen i vattnet. Tillsätt mjöl, honung och salt och knåda ihop väl. Knåda in mjukt smör i degen och låt den jäsa i en timme.
Gör en fördjupning i degen, lägg ägg, tärnad brie och de rivna grönsakerna i fördjupningen och knåda in det i degen.
Dela degen i små bollar och lägg dem i muffinsformar. Jäs dem en timme i formarna före gräddningen.
Grädda dem i ugnen i 200 grader i ca 15 min. tills de är gyllene på toppen och genomgräddade. Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna på galler.