Apéritif & Entrée

Crostini-variant

Om denna rätt
Ett lätt mellanmål som kan varieras efter fantasi och vad köket har att erbjuda. Serveras till ett glas vin eller öl.
25 st.
Ingredienser & tillagning

25 skivor baguette

Olivolja

400 g Président Sainte Maure

25 tsk topping (se nedan)

Tomatsalsa

2 tomater

1 salladslök

1 kvist basilika

½ stor vitlök

Olivolja

Salt och peppar

Tapenade

1 stor vitlök

2 ansjovisar

Ca 150 g oliver, urkärnade

1 msk kapris

1-2 dl olivolja

Pesto

25 g pinjenötter

1 bunt basilika

Ca 1 dl olivolja

½ citron, saften av

250 g parmesan

Salt och peppar

Tomatsalsa
Hacka tomaterna och skär salladslöken fint. Strimla basilika och krossa vitlöken. Vänd ner alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Tapenade
Blanda alla ingredienser i en matberedare. Tillsätt olja tills det fått en saftig konsistens och smaka av med salt och peppar.

Pesto
Blanda vitlök, pinjenötter och basilikablad med olivolja. Rör i övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Till servering
Pensla brödskivorna med olivolja. Lägg en skiva getost på varje skiva bröd. Lägg därefter antingen en tesked tomatsalsa, tapenade eller pesto ovanpå osten och servera.