L’accompagnement
Hembakat knäckebröd med havregryn och kallpressad rapsolja
1 dl havregryn, alternativt speltflingor
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
2 dl vetemjöl
2 dl fullkornsvetemjöl
1 tsk bakpulver
2,5 tsk salt
2 dl vatten
1,25 dl kallpressad rapsolja
Häll havregryn, sesamfrön, linfrön, solrosfrön, pumpakärnor, vetemjöl, fullkornsvetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt vatten och olja.
Blanda ihop degen väl. Lägg ett bakplåtspapper på bänken, häll ut hälften av degen på pappret och lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå. Kavla ut degen tunt (ca 1-2 mm) mellan de två bakplåtspappren med en brödkavel, lägg över degen på en plåt och ta bort det översta pappret. Upprepa med resten av degen. Skär degen i fyrkanter och grädda knäckebröden i förvärmd ugn i ca 15 min. i 180 grader. Låt dem svalna på plåten.