Plat principal
Kalvschnitzel med timjan, vitlök, brie och rotfrukter vända med kålsalsa
Klassisk fransk vitmögelost med den så typiska halvfasta konsistensen, tunna skorpan och milda smaken. Alltid klar att ätas.
4 kalvschnitzlar à 150 g
100 g Président Brie
Salt och nymald peppar
4 kvistar timjan
1 vitlöksklyfta
8-12 tandpetare (av trä)
3 msk olivolja
Rotfrukter med kålsalsa
1 kg blandade rotfrukter
2-3 msk äppelcidervinäger
1 msk kallpressad rapsolja
Havssalt och nymald peppar
50 g savojkål, grovt skuren
½ knippe persilja
1 dl kallpressad rapsolja
1 schalottenlök
½ dl äppelvinäger
30 g hasselnötter
Salt och nymald peppar
1 tsk socker
Banka schnitzlarna lätt med en köttklubba så att de blir helt släta och jämntjocka. Lägg en skiva brie på varje schnitzel och krydda med salt, nymald peppar, lite hackad timjan och finhackad vitlök. Vik ihop köttet och fäst ihop sidorna med tandpetarna så att osten inte flyter ut under stekningen. Hetta upp en panna och stek schnitzlarna i olivolja på hög värme i ca två min. på varje sida så att brieosten smälter lite och schnitz-
larna fortfarande är svagt rosa och saftiga i mitten.
Skala rotfrukterna, skär dem i grova bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Vänd runt dem med vinäger, rapsolja, salt och peppar. Stek dem i ugnen i 180 grader i 10-15 min. Gör under tiden salsan, Lägg alla ingredienserna i en matberedare och kör dem till en grov puré. Smaka av med salt, peppar och socker och blanda salsan med rotfrukterna.