Apéritif & Entrée
Minipajer med tomater och chèvre
Om denna rätt
Små fina minipajer med smördeg, färska tomater och getost.
12
st.
Ingredienser & tillagning
1 muffinsplåt för 12 muffins
Olivolja
1 rulle smördeg
300 g tomater t.ex. plommontomater
200 g Petits Chèvres Doux
2 kvistar färsk rosmarin
Salt och peppar
Sätt ugnen på 180 grader. Pensla muffinsplåten med olja. Rulla ut smördegen och ta ut
12 rundlar med ett glas, ca 8 cm i diameter. Lägg rundlarna i plåten.
Skär tomaterna i kvartar. Skär getosten i mindre bitar och hacka rosmarinen fint. Fördela hälften av osten i botten av pajerna. Toppa med tomater och rosmarin och strö över resten av osten. Droppa lite olivolja över varje paj och krydda med salt och peppar.
Grädda pajerna mitt i ugnen i 35-40 min. tills de är gyllenbruna och degen är frasig.