Apéritif & Entrée
Minipizzor med lök och getost
Köp en färdig pizzadeg eller använd det här receptet:
2 1/2 dl vatten
20 g jäst
2 tsk salt
200 g durumvetemjöl
Ca 150 g vetemjöl
Olivolja till pensling
Fyllning
4 lökar
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
1 msk socker
4 kvistar färsk timjan
Olivolja till pensling
200 g Petits Chèvres Doux (färsk getost)
Salt och peppar
Häll vattnet i en skål och lös upp jästen i vattnet. Tillsätt salt och blanda i först durumvetemjöl och därefter vetemjöl i degen. Knåda tills degen är blank och smidig.
Skiva löken i tunna ringar. Smält smöret i en gryta och stek lök och pressad vitlök utan att det tar färg. Strö över socker och låt löken puttra i ett par minuter tills den blivit mjuk. Tillsätt hackad färsk timjan och ta av löken från plattan.
Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 12 bitar och kavla ut varje bit så tunt som möjligt. Pensla degen med olja och toppa med lök och getost. Krydda med salt och peppar. Grädda pizzorna i ca 12 min. tills de är spröda och gyllenbruna.