Plat principal
Omelett med lök, timjan och Président Bleu d’Auvergne
Blåmögelost från det vackra vulkanområdet i Auvergne. Har en pikant doft och en ren smak med en ton av kryddörter.
Skala löken, halvera den och skär den i tunna skivor. Lägg smör i stekpannan, smält smöret och lägg lök och timjan i pannan. Låt det sautera på svag värme tills löken sjunker ihop och börjar karamelliseras, krydda med lite salt och nymald peppar. Vispa ihop äggen ordentligt i en skål. Tillsätt mjölk, salt och peppar och vispa allt väl. Häll äggblandningen i stekpannan och låt det hela fördelas över löken.
När äggblandningen har stelnat efter ett par minuter fördelas osten i tärningar över halva omeletten. Vik över den andra sidan och stek omeletten i ytterligare 1-2 minuter på svag värme så att osten smälter något.
Lägg upp omeletten på en tallrik och servera meddetsamma med lite spröd sallad och örter till.