Plat principal

Potatispizza

Om denna rätt
De ultratunna potatisskivorna och den färska getosten ger en speciell pizza som måste smakas!
ca. 6 personer
Ingredienser & tillagning

400 g mellanstora potatisar

1 dl olivolja

200 g Président färsk getostrulle

2 kvistar timjan

Salt och peppar

50 g späda salladsblad, gärna rucola

Pizzadeg

25 g jäst

3 dl vatten

500 g mjöl, ev. lite extra till utbakningen

1 msk olja

½ msk salt

Rör ut jästen i vattnet och lägg därefter i övriga ingredienser. Knåda degen smidig och slät och ställ den till jäsning i minst 1 timme.

Sätt ugnen på 275 grader och sätt in en pizzasten, om du har en sådan. Skala potatisarna och riv eller skär dem i papperstunna skivor. Vänd skivorna i olivoljan. Kavla ut pizzadegen på ett bord och lägg den på ett bakplåtspapper. Lägg potatisen på pizzabotten och fördela getost, timjan, salt och peppar över den. Baka i ugn i ca 10 min., tills botten blivit spröd. Dekorera med rucola och servera direkt.