Plat principal
Potatispizza
400 g mellanstora potatisar
1 dl olivolja
200 g Président färsk getostrulle
2 kvistar timjan
Salt och peppar
50 g späda salladsblad, gärna rucola
Pizzadeg
25 g jäst
3 dl vatten
500 g mjöl, ev. lite extra till utbakningen
1 msk olja
½ msk salt
Rör ut jästen i vattnet och lägg därefter i övriga ingredienser. Knåda degen smidig och slät och ställ den till jäsning i minst 1 timme.
Sätt ugnen på 275 grader och sätt in en pizzasten, om du har en sådan. Skala potatisarna och riv eller skär dem i papperstunna skivor. Vänd skivorna i olivoljan. Kavla ut pizzadegen på ett bord och lägg den på ett bakplåtspapper. Lägg potatisen på pizzabotten och fördela getost, timjan, salt och peppar över den. Baka i ugn i ca 10 min., tills botten blivit spröd. Dekorera med rucola och servera direkt.