L’accompagnement

Puré av torkad frukt med smak av mörk choklad

Om denna rätt
Tips: Gör dubbel sats av purén och smaka av den halvan som du inte använder till osten med apelsinjuice istället för vinäger och konjak. Använd purén i avrunnen yoghurt till frukost på söndag.
1 st.
Ingredienser & tillagning

8 stora katrinplommon utan kärna

8 torkade aprikoser

8 dadlar

3 msk råsocker

3 dl vatten

2 msk plommon- eller körsbärsvinäger

1 msk konjak

25 g fin mörk choklad

Koka den torkade frukten i en gryta med råsocker och vatten i ca 8-10 min. tills den är mjuk. Lägg frukten och vätskan i en mixer och mixa till ett blankt mos. Smaka av med vinäger, konjak och finhackad choklad medan den är lite ljummen så att chokladen smälter ner i purén. Servera purén till mycket kraftiga ostar.