L’accompagnement

Brödpinnar med oliver

Om denna rätt
Fina brödpinnar med smak av både ost och oliver. Serveras till ostbrickan eller i en soppa.
20 st.
Président Comté

En underbar ost från Alperna. Tillverkad av opastöriserad mjölk från kor som bara har ätit gräs och hö. Stor och rund smak.

Se info Stäng info
Ingredienser & tillagning

3 dl vatten

25 g jäst

1 msk salt

50 g riven Comté

250 g durumvetemjöl

150 g siktat dinkelmjöl

50 g svarta oliver utan kärna

Häll vattnet i en skål och lös upp jästen i vattnet. Tillsätt salt, Comté och durumvetemjöl. Blanda i dinkelmjöl och knåda degen ordentligt. Låt degen jäsa övertäckt på en varm plats i ca 1 timme.

Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda i de hackade oliverna i degen. Dela degen i 20 bitar och rulla ut dem till tunna korvar. Sno dem lätt och lägg pinnarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 8-10 min. tills de är spröda och gyllenbruna..