Desserts
Spröda smördegspaket med Président Rondelé Valnöt och äpple
Rondelé är en färskost med krämig konsistens. De spröda valnötterna ger en fin och balanserad valnötssmak.
150 g Président Rondelé med valnöt
150 g Galbani ricotta
1 äpple
1 tsk akaciahonung
1 ägg
1 smördegsplatta (200 g)
2 ägg
15 g valnötter
Florsocker
Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop Rondelé, ricotta, äppeltärningar och ägg i en skål till en slät massa. Rulla ut smördegen och ta ut 4 rundlar à 15-17 cm i diameter. Pensla degrundlarna med lite vispat ägg. Fördela fyllningen på degrundlarna och lämna kanterna fria så att rundlarna kan vikas ihop. Vik rundlarna på mitten. Tryck ihop paketen ordentligt med en gaffel längs den rundade degkanten. Pensla paketen med vispat ägg. Strö slutligen över hackade valnötter och lite florsocker.
Placera paketen på en plåt med bakplåtspapper, ställ dem i ugnen och grädda i 15-20 minuter tills de är gyllenbruna och spröda på toppen och smördegen är genomgräddad.
Ta ut paketen ur ugnen och servera dem med en god svartvinbärssylt eller kompott på torkad frukt.