L’accompagnement
Ugnsbakad paprika med apelsin, cider och mynta
4 röda paprikor
2 msk olivolja
Havssalt och nymald peppar
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk akaciahonung
2 obesprutade apelsiner
10-15 myntablad
Till dressing: 2 msk olivolja
Gnid in paprikorna med lite olivolja och salt, lägg dem i en ugnsfast form och baka dem i ugnen i 200 grader i 15 min. Vänd dem ett par gånger under tiden. Ta ut paprikorna (de ska vara lätt brända) och lägg dem genast i en fryspåse och stäng. När paprikorna har legat i påsen i ca 10 min. har skalet lossnat. Ta bort skalet och kärnorna från paprikorna med en skalkniv. Vispa ihop olja, vinäger, honung, salt och peppar till en dressing. Tillsätt finrivet apelsinskal och pressad saft från apelsinen och till sist hackad mynta. Skär paprikorna i strimlor och vänd dem i dressingen. Låt dem gärna dra i 3-4 timmar innan de serveras som tillbehör till ostarna.