Plat principal
Ungtupp med brie, spetskål och färska ärtor
400 g små färskpotatisar
4 st. ungtuppsbröst
4 skivor Président Brie, på ca 25 g
Salt och peppar
1-2 msk paprika
1 spetskål
Ca 1 dl vatten
Skalet av 1 ekologisk citron,
1 stor vitlök, pressad
1 msk smör
180 g ärtor i balja
Skrubba potatisarna och koka dem al dente i saltat vatten. Lossa skinnet på ungtuppsbrösten med ett finger och lägg en stor skiva brie in under skinnet. Bryn bröstbitarna i lite olja på stekpanna, strö över salt, peppar och paprika och stek dem i ugnen i 180 grader i 20-25 min. Dela spetskålen i åtta delar och skär bort stocken. Koka spetskålen under lock i cirka en dl vatten i 3-4 min. Krydda med salt, peppar, citronskal och vitlök och tillsätt potatis. Koka
i ytterligare ett par minuter utan lock, tills kålen är al dente. Tillsätt smör och ärtor. Fördela spetskålen i fyra skålar och servera med delade ungtuppsbröst ovanpå.