Plat principal
Varm smörgås med brie och chorizo
Om denna rätt
Brieost i en smörgås ger extra fin smak. Du kan givetvis använda andra ostar, som ger en annan ostkaraktär och smakupplevelse.
4
personer
Président Brie (160g)
Klassisk fransk vitmögelost med den så typiska halvfasta konsistensen, tunna skorpan och milda smaken. Alltid klar att ätas.
Se info
Stäng info
Ingredienser & tillagning
8 brödskivor, t.ex. surdegsbröd
2 msk dijonsenap
1 msk majonnäs
125 g Président Brie
16 skivor chorizo
Lite spröd sallad och örter
Salt och peppar
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 liten schalottenlök, finhackad
Bred majonnäs och senap på brödskivorna, lägg ett par skivor brie ovanpå, därefter chorizo och grilla bröden i ugnen i 200 grader. Håll ett öga på dem så att skivorna inte blir för torra. Marinera salladen med kryddörter, salt peppar, olja och schalottenlök. Lägg sallad mellan två brödskivor och använd eventuellt ett träspett för att hålla ihop brödskivorna.